Surt slut för Emilia efter sekunddramatik

Efter sex etapper och drygt 19 timmars cyklande vann italienskan Elisa Longo Borghini Women´s Tour i England efter en dramatisk sekundstrid.

Grace Brown – teamkamrat med Emilia Fahlin i franska FDJ Nouvelle – ledde inför avslutningen men förlorade med en enda sekunds (!)  marginal.

– Väldigt surt med ett sånt slut för vår del. Det såg ju så bra ut ända fram till den sista metern säger Emilia Fahlin, till vargardacycling.se.

För Emilia Fahlins del har etapploppet, ingående i damernas World Tour, i första hand inneburit ett jobb som hjälpryttare. Örebrocyklisten har gjort mycket av arbetet för att bädda för både Grace Brown – som vann den fjärde etappen – och Clara Copponi som vann första etappen och slutade tvåa på den sjätte och avslutande lördagsetappen.

– Det har varit slitigt med jobb för båda etappvinster och totalledare. Men samtidigt känns det bra att ha klarat av slitjobbet och ända lyckats vara med ända in på upploppet, säger Emilia Fahlin.

Emilia, som var enda svenska i loppet, slutade på en sammanlagd 51:a plats.

Emilia Fahlin gjorde mycket av grovjobbet för att hjälpa lagkompisen Grace Brown – som till slut ändå missade totalsegern med en sekunds marginal. Foto: Thomas Maheux