Tredje raka för Vos Krasch för Emilia

Tredje raka segern för Marianne Vos i Skandinavien. Hade varit fjärde om hon inte blivit diskad i Vårgårdas World Tour. Foto: Anton Vos.

Tredje etappen, tredje spurtuppgörelsen – och tredje segern.
Marianne Vos fortsätter att dominera Tour of Scandinavia.
Den flerfaldiga nederländska världsmästaren verkar omöjlig att stoppa i det dansk-svensk-norska World Tour-loppet.
– Jag är inte så mycket bättre än de andra, vi är väldigt jämna men jag lyckas fokusera och göra mitt allra bästa varje dag, säger Vos till Cyclingnews. För Emilia Fahlin som låg trea i sammandraget inför torsdagens etapp blev det något av en berg-och dalbana. Hon var inblandad i en krasch, tappade tid och position och fick jobba hårt för att komma i kapp klungan. Väl där fick hon ta stor del i jobbet att dra fram teamkompisen Cecile Uttrup Ludwig inför avgörandet.
– Det var tråkigt att jag skulle gå i backen. Jag hade helt enkelt ingenstans att ta vägen när det blev tvärstopp. Men jag är ändå nöjd med att ha krigat mig tillbaka och jag gjorde verkligen allt jag kunde för att hjälpa Cecile, säger Emilia Fahlin, till vargardacycling.se. Uttrup Ludwig blev tvåa på etappen medan Emilia slutade 69:a, halvminuten bakom Julia Borgström på 29:e plats. I sammandraget avancerade Julia Borgström till 24:e plats medan Emilia Fahlin tappade 65 placeringar och är nu 68:a.