Tyst minut för Hans Jönsson vid WWT-starten

Vårgårda CK:s tidigare ordförande och eldsjäl, Hans Jönsson, hedrades med en tyst minut i samband med starten av söndagens World Tour-lopp.
Längst fram på startlinjen stod tre tidigare segrare i Vårgårdas internationella damlopp – Emilia Fahlin, Chantal van den Broek-Blaak och Marianne Vos.

Här är minnesordet i sin helhet:

”Ända sedan vi började anordna internationella cykellopp i Vårgårda under andra delen av 1990-talet har det varit en person som har varit avgörande i vårt arbete med att samla in pengar och få en effektiv organisation på plats. Han är den man som gjort överlägset mest för damcyklingen i Sverige.
Utan honom skulle vi inte stå här idag. Han är inte med oss längre. Hans Jönsson gick bort i december 2019, men på grund av covid-restriktioner har vi inte kunnat träffas förrän nu.

Därför, var med och hedra Hans Jönsson med en tyst minut.”

Vårgårda CK:s tidigare ordförande och mannen bakom de internationella stortävlingarna i Vårgårda, hedrades med en tyst minut i samband med söndagens World Tour-lopp. Här är han tillsammans Lisa Nordén som tävlade i Vårgårda 2019, bara några månader innan Hans gick bort. Foto: Christer Hedberg