Van Vleuten vann World Tour Julia Borgström rankingraket

Nyblivna världsmästarinnan Annemiek van Vleuten toppar också cykeldamernas World Tour som avslutades med Romandiet runt på söndagen. Julia Borgström, världstourens poängmässigt bästa svenska, stod över tävlingen i Schweiz men har i år avancerat hela 110 placeringar på World Tour-rankingen och slutade som 66:a.
– Det har gått extremt mycket bättre än vad jag hade förväntat mig, säger Julia Borgström, till vargardacycling.se

Den 21-åriga skånskan har flera topp 20-placeringar i WWT-loppen. Hon vann också ungdomsklassen i Ride London och slutade trea i samma klass under Tour de France.
– Det är klart att det är härliga tankar att plocka fram. Men det känns också bra att jag lärt mig så mycket under hela säsongen. Saker som jag nu kan bygga vidare på.

Tillsammans med personlige tränaren och assisterande förbundskaptenen Alexander Wetterhall har Julia redan bestämt att lägga extra ”tryck” i gymet inför nästa år.
– Jag behöver bli starkare och jag känner mig väldigt stabil, trygg och motiverad att fortsätta den här processen, säger Julia Borgström.
För Hanna Nilsson, enda svenska som körde i den schweiziska WWT-avslutningen slutade det med en sammanlagd 57:e plats. Men hon kunde glädja sig åt att lagarbetet gav en seger till teamkamraten Marta Lach under avslutningsetappen.

Van Vleuten vann World Tour Julia Borgström rankingraket
Julia Borgström blev bästa svenska i damernas World Tour. Foto: Bastien Gason